Pingst och corona Information från Pingst med anledning av corona.

Växtvärk - en kväll om att djupna utan att drunkna

I kväll får Filadelfiakyrkan i Stockholm besök av Dagenjournalisten Carl-Henric Jaktlund och musikern Michael Johanson, som bjuder på en temakväll i ord och ton om att växa in i en vuxen tro. Kvällen är också inledningen på en turné med föreställningen Växtvärk.

Så här beskriver Carl-Henric Jaktlund själv kvällen: ”Tanken är att lyfta frågorna om att växa in i en vuxen tro. Många har en barnatro/tonårstro men har svårt att ta steget över in i vuxenlivet med tron i behåll. Eller så finns den kvar men skaver och känns svårhanterlig. Både jag och Michael har brottats en hel del i våra egna liv med just den resan och de frågorna, Michael har skrivit en rad sånger som sätter ord och känsla på det hela och för min del har det blivit två böcker och en lång rad föreläsningar och predikningar de senaste åren.”
I morgon fortsätter duon till Pingstkyrkan i Västerås, i övermorgon till Smyrnakyrkan i Göteborg och den 21 april får Elimkyrkan i Örebro besök och den 22 april är det dags för Kungsporten i Huskvarna.
Mer om tankarna bakom temakvällen finns på http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=297007