Välgörenhetsgala för Panzisjukhuset

PMU:s arbete på Panzisjukhuset för kvinnor som utsatts för sexuellt våld får alla intäkter från välgörenhetsgalan ”No silence”, som hålls på Berns i Stockholm på söndag kväll. Initiativtagaren till galan är soulsångerskan Asha Ali.

På Berns stora scen kommer förutom Asha Ali också Ane Brun, Jenny Wilson, Deportees, Tensta Gospel Choir, Masquer, Peter Morén och Jenny Abrahamsson att finnas på söndag kväll.
På Berns hemsida skriver Asha Ali så här som sitt engagemang: ”Jag funderar ofta på min egen roll som artist och hur jag kan använda mig av det jag har för att belysa frågor som engagerar mig. För ett halvår sen såg jag en film om hur våldtäkt används som militär strategi för att splittra samhällen i krig och konflikt. Systematiskt och medvetet. Jag grät, alla omkring mig grät, ändå blev det aldrig någon stor sak efteråt. Det var bara helt tyst.”
Och i DN i går säger hon: ”Min familj flydde undan fattigdomen i Etiopien. Att komma till Sverige blev en ny chans. Min familj mötte många svårigheter som vi tog oss igenom, och nu, när jag tack vare mina kontakter har möjligheter att faktiskt göra något så vill jag göra det.”
PMU:s medarbetare Åsa Runström kommer att tala om arbetet på Panzisjukhuset på välgörenhetsgalan.
Biljetter till galan finns att köpa på www.ticnet.se