Pingst och corona Information från Pingst med anledning av corona.

Utmaning att låta budskapet bli praktiskt

Vad ska du göra annorlunda när du kommer hem? Vad ska du ändra på för att budskapet ska bli kött och blod? Den utmaningen från pastor Niklas Piensoho avslutade förmiddagens session på Världspingstkonferensen, där Magnus Persson talade om en relevant församling.

Magnus Persson, pastor i försmalingen United Öresundskyrkan i Malmö, utgick från berättelsen om Moses och den brinnande busken. Hans fyra punkter handlade om att Gud skapar kontakt, attraktion, ger uppenbarelse och talar om hur vi ska göra.
Magnus Persson betonade gång på gång hur viktigt det är att budskapet blir praktiskt. Han använde Ikea, som en liknelse och talade om hur varuhusen bygger upp visningsrum, där besökarna ser hur möblerna ser ut. Och att när man får de platta paketen med hem följer en enkel beskrivning med om hur man ska göra.
Till avslutning berättade han vad en granne till honom svarade på frågan om varför människor trängs på Ikea i stället för i kyrkan på söndagarna.
– Kanske för att när man åker därifrån har man bilen full med praktiska grejer för sin vardag.
När Niklas Piensoho sedan ledde i bön var bönebruset inte så högt som tidigare i veckan, men innerligheten och allvaret påtagligt.
– Be till Gud om vad du ska ändra på och göra annorlunda när du kommer hem, så att när vi ses i Malaysia om tre år kan berätta om de stora ting Gud gjort, sa han bland annat.

Tidigare på morgonen talade Livets Ord-pastorn Ulf Ekman om den utrustning församlingen har genom den helige Ande.