Pingst Pastor 13 januari Läs mer

Ungdomshelg i Sala

I eftermiddag inleds ungdomskonferensen Skapa 2009 i Sala för femte året i rad. Temat i år är VÄRLDENS LJUS. Konferensen arrangeras av fyra församlingar; Pingstkyrkan i Sala, Missionskyrkan i Sala, Kristen gemenskap i Västerfärnebo och Missionskyrkan i Möklinta.

Konferensen inleds med en barbecue utanför Pingstkyrkan innan själva programmet går igång vid 19-tiden i kväll.
Konferensens huvudtalare är engelsmannen Jamie Kidd, som via en tuff uppväxt blev fallskärmsjägare i armén. Vid invasionen av Irak råkade han ut för ett par nära döden upplevelser som gjorde att han började söka Gud och slutligen fann honom.
Lovsången kommer att ledas av Elizabeth Pitt, också från England, tillsammans med ungdomar från Sala. Elizabeth Pitt kommer också att hålla ett seminarium om lovsång på lördagen.
Alla samlingar med Jamie och Elizabeth kommer att tolkas till svenska.
Under helgen hålls seminarier om ämnen som Jesus Ä vem var han?, Social evangelisation, Kristen och soldat går det att förena? och Idrott och evangelisation.
Workshops med drama, matlagning, äventyrsaktiviteter och idrott arrangeras också och dessutom finns en skaparverkstad där man bland annat kan syssla med improvisationsteater eller scrapbooking.
Konferensen avslutas med söndagsförmiddagsgudstjänst i Missionskyrkan i Sala.