Pingst och corona Information från Pingst med anledning av corona.
Bilden från en tidigare TV-inspelning i Pingstkyrkan Västerås. FOTO: PER HELGOSON

Bilden från en tidigare TV-inspelning i Pingstkyrkan Västerås. FOTO: PER HELGOSON

TV-gudstjänster spelas in i Västerås

Under den här helgen kommer fyra tv-gudstjänster spelas in i Pingstkyrkan i Västerås. Sammanlagt är det 60 personer från församlingen som på olika sätt kommer att medverka förutom alla som sjunger i barnkörer och dansar.

Idag fredag spelas allt tal in; mötesledning, vittnesbörd, bibelläsning och predikan. I morgon är det dags för inspelning av solosånger och körsång och på söndag får hela församlingen vara med och sjunga och spela in lovsång.
Daniel Alm, Gabriella Grönberg och Wivecka Ljungh kommer att predika. Gudstjänsterna kommer att innehålla sång och musik, vittnesbörd, sång av barnkörer och dans med mera.
Församlingen utgår från Romarbrevet 5:5, som handlar om ett hopp som inte sviker oss. Predikningarna kommer att handla om hoppet vi har, tack vare Jesus, och utgå från fyra olika bibelberättelser.
Den första tv-gudstjänsten kommer att sändas i Svt2 sista söndagen i maj och sedan följer tre söndagsgudstjänster i juni.
-Vi planerar att annonsera detta lite i Västerås för att nyfikna ska kunna tjuvkika in i Pingst Västerås och förhoppningsvis vilja besöka oss på riktigt, säger pastor Gabriella Grönberg.