Pingst och corona Information från Pingst med anledning av corona.

Tomas Sjödin i TV:s Sommarpratarna

I kväll medverkar författaren och pingstpastorn Tomas Sjödin i SVT-programmet Sommarpratarna. Hans samtalspartners är Annika Östberg, Paolo Roberto, Magdalena Graaf och Eva Gabrielsson.

Tanken med programmet ”Sommarpratarna” är att medverkande från olika årgångar av ”Sommar i P1″ ska mötas och att ett intressant samtal ska uppstå. Som en hjälp på traven för att uppnå detta spelas en bit ur varje persons sommarprogram upp.
De fem deltagarna umgås under en dag, träffas på morgonen, åker båt till Nyckelviken och äter en trerättersmeny under tiden som de pratar med varandra. Inspelningen gjordes för några veckor sedan.
– Jag blev så glad när jag fick veta vilka jag hade förts ihop med, säger Tomas Sjödin. Alla var människor som jag var intresserad att veta mer om.
Han samtalar alltså med Paolo Roberto, före detta boxare, som nu bland annat är verksam som programledare, Magdalena Graaf som varit popstjärna, skrivit en bok om sitt liv tillsammans med en våldsam man, och Eva Gabrielsson, arkitekten som var sambo med succéförfattaren Stieg Larsson, och hamnat i en arvsstrid med hans släktingar
– Man kommer fort in på väsentligheterna, inga transportsträckor. Det blir väldigt känslosamt och väldigt starkt, kommenterar Tomas Sjödin.
Fotnot: Sommarpratarna sänds i SvT1 klockan 20.00.