SÄND - med missionen i fokus
Lennart Torebring, Södermalmskyrkan, Daniel Alm, Pingst och Linda Bergling, Arken, ingår i ledningsgruppen för satsningen

Lennart Torebring, Södermalmskyrkan, Daniel Alm, Pingst och Linda Bergling, Arken, ingår i ledningsgruppen för satsningen "30 new churches".

Startskott för 30 nya församlingar

Idag inleds satsningen på att plantera 30 nya församlingar i Sverige. Tio team, som står redo att plantera nya församlingar möts till en heldag. Satsningen får hjälp och stöd från Assemblies of God i USA.

Projektet ”30 new churches” har förberetts under ett år. Målet är att till och med år 2020 plantera 30 nya församlingar av pingstkarismatiskt snitt.
– Den här satsningen känns väldigt spännande och jag tror det kommer hjälpa oss framåt i vårt arbete med att ge Sverige evangelium, säger Daniel Alm, föreståndare i Pingst och ordförande i ledningsgruppen, som dessutom består av Lennart Torebring, Linda Bergling, Johannes Amritzer, Per-Johan Stenstrand och Nicklas Mörling
Initiativet är unikt i sitt slag där flera olika sammanhang står enade. Pingst – fria församlingar i samverkan tillsammans med församlingarna Lifecenter, Arken, Södermalmskyrkan, SOS Church, Pingst Västerås och Tjugofyrakyrkan är med och drar i initiativet.
-Vi vill ge signal av hopp och förväntan och lyfta fram Andens kraft, tjänstegåvorna och ett missionsfokus, säger Nicklas Mörling.
Projektet får stöd från Assemblies of God i USA genom coachning och finansiellt bidrag d till en fond som nyplanteringarna kan låna pengar ur under sin uppstart.
Samlingen för alla teamen hålls i Södermalmskyrkan i Stockholm. Dagen utgör också inledningen av den fyra dagar långa konferensen Mission 18.

För mer information se här