Pingst och corona Information från Pingst med anledning av corona.
Lennart Torebring, Södermalmskyrkan, Daniel Alm, Pingst och Linda Bergling, Arken, ingår i ledningsgruppen för satsningen

Lennart Torebring, Södermalmskyrkan, Daniel Alm, Pingst och Linda Bergling, Arken, ingår i ledningsgruppen för satsningen "30 new churches".

Starten för 30 nya församlingar

Den 10 maj går startskottet för satsningen att plantera 30 nya församlingar i Sverige, då tio team, som står redo att plantera nya församlingar kommer att mötas under en heldag. Med hjälp från Assemblies of God i USA börjar träningen av en ny generation pionjärer.

Projektet ”30 new churches” har förberetts under ett år. Målet är att till och med år 2020 plantera 30 nya församlingar av pingstkarismatiskt snitt. Initiativet är unikt i sitt slag där flera olika sammanhang står enade.. Pingst – fria församlingar i samverkan tillsammans med församlingarna Lifecenter, Arken, Södermalmskyrkan, SOS Church, Pingst Västerås och Tjugofyrakyrkan är med och drar i initiativet.
-Vi vill ge signal av hopp och förväntan, säger Nicklas Mörling, som ingår i ledningsgruppen för arbetet.
Projektet får stöd från Assemblies of God i USA som erbjuder coachning och dessutom finansierar den fond som nyplanteringarna kommer kunna låna pengar ur under sin uppstart.
– Den här satsningen känns väldigt spännande och jag tror det kommer hjälpa oss framåt i vårt arbete med att ge Sverige evangelium, säger Daniel Alm, föreståndare i Pingst och ordförande i ledningsgruppen, som dessutom består av Lennart Torebring, Linda Bergling, Johannes Amritzer, Per-Johan Stenstrand och Nicklas Mörling
Samlingen för alla teamen hålls i Södermalmskyrkan i Stockholm, på den inledande dagen av den fyra dagar långakonferensen Mission 18.

För mer information om talare och program se: www.30newchurches.se/launch