Pingst och corona Information från Pingst med anledning av corona.

Snart tre miljoner till Afrikas horn

PMU:s insamling till de drabbade av torkan på Afrikas Horn närmar sig nu tre miljoner kronor! - Vi är oerhört glada för det stora engagemanget, säger PMU:s ”kommunikations- och insamlingschef” Elisabeth Hammarberg.

Av dessa tre miljoner kronor har 650 000 kronor kommit från olika second hand-butiker. Många butiker har skänkt en dagskassa och andra har skickat ett fast belopp. Second hand-butiken i Osby står för rekordsumman 120 000 kronor!
Butiken i Härnösand har samlat in 100 000 kronor.
– Det är tack vare Härnösandsborna som vi kan göra den här satsningen för hjälpinsatser till Östafrikas hungerdrabbade folk, säger Hans-Erik Bylund, föreståndare i Pingstkyrkan i Härnösand.
– För att säkerställa att pengarna kommer rätt har vi valt att skicka dem till PMU som har en lokal partner på plats i Kenya, skriver Hans-Erik Bylund i ett pressmeddelande.
Pingstförsamlingen i Karlskrona har också lovat att skänka 100 000 kronor till insamlingen. Pengarna samlar man in genom kollekter i kyrkan och genom att skramla med bössor på stan. Den största delen av pengarna kommer dock från församlingens second hand-butik i Bergåsa:
– I helgen firade butiken ettårs-jubileum och vi lät hela dagskassan gå till Afrikas Horn, säger butiksansvarige Bengt Persson.
Ett annat initiativ har tagits i Borås kommun där några av kyrkorna har gått samman i kampanjen ”Avstå för att ge” och som utmanar var och en som vill göra skillnad att vara med. Så här skriver man i en informationsfolder om kampanjen:
Att avstå, inte från något av det som är våra grundläggande behov för att klara vardagen, utan från det som vi unnar oss utöver det vi behöver. Att avstå en del av vår överkonsumtion. Att avstå från något av det som egentligen är oviktigt för vårt välbefinnande och så vinna ett högre välbefinnande i glädjen av att ge!
De pengar som samlas in i Borås förmedlas via PMU.

Fotnot: PMU stödjer humanitära insatser i Kenya och Etiopien, läs mer på www.pmu.se