Anmäl dig till Pingst Ledare 2020!

Småstadsförsamlingar i fokus

Under en hösthelg inbjuder pingstförsamlingen i småstaden Gränna till en öppen helg, där man kommer att dela med sig av den förnyelseprocess som pågått under de tio senaste åren. Helgen vänder sig framför allt till dem som har ett hjärta för att plantera och förnya församlingen i en mindre tätort.

En fjärdedel av Sveriges befolkning bor i en tätort med färre än 10 000 invånare. Att leda en församling på en sådan plats skiljer sig en hel del från församlingslivet i storstaden, eftersom det finns en naturlig begränsning i resurserna på den mindre orten.
Den kommande hösten är det tio år sedan en förnyelseprocess inleddes i församlingen i Gränna, vilken gett ny luft under vingarna till en äldre, etablerad församling.
Under helgen 29 september till 1 oktober kommer församlingen i Gränna att dela sin berättelse.
En del av programmet kommer att äga rum i Pingstkyrkan och annat på Kulturgården i Gränna. Det blir möjligheter att lyssna till berättelser från scenen, men också att samtala i mindre grupper.
Medverkande talare under helgen är Niklas och Patricia Hallman, Marina Andersson och Lena Andersson från Gränna, samt Anethe Carlsson, Värmdö, och Bernard och Naca Mikulic, verksamma i Capjlina.
Mer information och anmälningsmöjlighet finns här: