Samuel Ljungblahd gästar Tigleth Malkey i LCNL

Samuel Ljungblahd är speciell gäst i Tigleth Malkeys Late Christmas Night Live den 22 december. Betz Assefa berättar ikväll om träning och om sin väg från kriminalitet till Gud. På torsdag pratar professor Jan-Åke Alvarsson om mat och miljö. Christine Viklund, som snart lanserar en podcast om relationer, avslutar på julafton med förbön.

Pingsts riksevangelist Tigleth Malkey bjuder under december in en rad gäster till Late Christmas Night Live på instagramkontot @pingstsverige, på tisdagar och torsdagar klockan 21.00. Livesändningarna har hittills varit välbesökta med uppåt 200 kommentarer under några kvällar. Vissa inslag har också fått över 2000 views i efterhand.

I kväll, tisdag den 15 december, gästas Tigleth Malkey av Betz Assefa, som tävlat på elitnivå i olika sporter och bland annat vunnit två SM-guld. Han har också blivit utnämnd till Nordens bästa PT två år i rad.

– Samtalet kommer att handla om hur vi tar hand om vår hälsa och tränar under coronatid, men Betz kommer också dela sin berättelse om hur han gick från tung kriminalitet till ett liv med Gud, berättar Tigleth Malkey.

På torsdag den 17 december är temat mat och miljö med professor Jan-Åke Alvarsson, som även är  professor i kulturantropologi och expert på Pingströrelsens historia.

Den 22 december medverkar låtskrivaren och soulsångaren Samuel Ljungblahd.

– Samuel kommer att berätta om sitt liv men även om hur tiden med pandemin påverkat hans tillvaro som artist, säger Tigleth.

På julafton samtalar Tigleth med Christine Viklund, verksamhetsansvarig för Pingst omsorg. Christine lanserar i årsskiftet podcasten Pingst Relationer, för att sätta ord på allt det där som vi alla går och tänker på. På kontot @pingst_relationer skriver hon bland annat om vad hon tror är vår största utmaning som kristna:

– Det är att leva efter det viktigaste budet om att älska Gud, oss själva och varandra, eftersom detta kräver att vi låter oss själva bli sedda på riktigt, säger hon.

Under julaftonskvällen kommer samtalet att handla om bön och det finns möjlighet till förbön under livesändningen.