Pingst och corona Information från Pingst med anledning av corona.

Samling kring sociala medier

I dag på eftermiddagen hålls en samling på temat Sociala medier - vän eller fiende? i Smyrnakyrkan i Göteborg. Samlingen sker i form av ett samtal mellan tre experter på samhällspåverkan, opinionsbildning och sociala medier. Samtalsledare är Daniel Grahn.

Sociala medier både skakar om och skapar om vårt samhälle. Google blir en allt starkare nyhetsförmedlare och Facebook tar över annonsmarknaden och Youtube är världens största plattform för rörlig film.
Sociala medier gör det möjligt för var och en att göra sin röst hörd, för att starta frihetsrörelser och rädda liv, men också till näthat och rasistpropaganda.
Hur kommer en framväxande generation producera, distribuera och filtrera information? Vilka kommer att bli de framtida auktoriteterna? Och hur påverkar detta demokratin, folkrörelser, ideella föreningar, kyrkor och ideologier.
Detta kommer bland annat eftermiddagens samtal i Smyrnakyrkan att handla om. Anette Novak, vd för statliga IT- och designforskninginstitutet RISE Interactive och med lång erfarenhet av ledande roller i svenska medieföretag, Emanuel Karlsten, journalist som bland annat driver Sveriges största podd om medier, Mediepodden, och Kristoffer Hult, doktor i kulturstudier och docent i media och kommunikation vid universitetet i Kalmar kommer att samtala kring dessa frågor under ledning av Daniel Grahn, tidigare vd och chefredaktör på Dagen, numera generalsekreterare på Erikshjälpen.
Deltagande i samlingen kräver att föranmälan gjorts.