Pingst och corona Information från Pingst med anledning av corona.

Ringbäcks sjunger i Filadelfia i Stockholm

I kväll medverkar Urban och Carina Ringbäck tillsammans med Smyrnas symfoniorkester och Olle Junholms band på Sommarkväll i Filadelfiakyrkan i Stockholm. Temat för kvällen är ”…på jorden såsom i himlen” och paret Ringbäck kommer att bjuda på sånger från nya skivan Paradis.

Urban Ringbäck har tidigare varit pastor i Filadelfiaförsamlingen i Stockholm, men är numera föreståndare för Smyrnaförsamlingen i Göteborg. I sommar har han och hustrun Carina släppt ännu en skiva med egenkomponerade sånger.
Under helgen har de medverkat i Homecomingfestivalen i Jönköping, men avslutar alltså helgen med ett besök i sin gamla församling i Stockholm.
På konvolutet till nya albumet skriver de: ”Flera av sångerna på detta album har kommit till i försommartid. En tid när fruktträden blommar och doftar. En av de sångerna, skriven en morgon när solen bröt fram över ett regntungt blommande Kinnekulle, har fått bli skivtitel: Paradis. Vi tror att musiken är en gåva från paradiset. Ett minne och ett förskott. Oavsett om vi sjunger om samhället och världen vi lever i (Sången från balkongen) om sökandet efter en helad identitet (Du som inte orkar ljuga, Mellan raderna) om behovet av nåd och försoning (Ögonblick av nåd, Försoning) om vårt liv och vår livsberättelse (Då kom du, Hjärtslag, Livets bön) om förtröstan och tillit (Buren,) eller om tro och hopp (Kyrios, När jag sjunger, sjunger himlen) så är det vår önskan att du ska känna paradisdoften. Och längta, hoppas och arbeta åt det hållet.”
Kvällens samling i Filadelfia blir också avslutningen på sommarens söndagskvällsgudstjänster och nästa söndag återgår församlingen till att fira söndagsgudstjänst klockan 11.00. Då blir det en gemensam gudstjänst för hela Stor-Stockholm och kick off inför höstens verksamhet.