Anmäl dig till Pingst Ledare 2020!
Miriam Ås blir rektor för den nya folkhögskolan Vinga i central Göteborg.

Miriam Ås blir rektor för den nya folkhögskolan Vinga i central Göteborg.

Rektor för Vinga folkhögskola utsedd

Miriam Ås har utsetts till rektor för den nya folkhögskolan Vinga med placering i centrala Göteborg. Hon kommer närmast från ansvaret som kursledare för delar av pingsts utbildningsarbete i Göteborg.

Miriam är lärare och specialpedagog mer erfarenhet både av språkträning för nysvenskar och av skolutveckling
– Det ska bli både roligt, spännande och utmanande att leda Vinga folkhögskola. Jag tror att min kombination av utbildning, erfarenhet och personliga gåvor kommer fungera väl på skolan. Jag ser detta uppdrag som ett naturligt steg i både min professionella utveckling och i min kristna kallelse.
Vinga Folkhögskola i centrala Göteborg ligger i startgroparna och planerar för start av verksamheten efter sommaren. Det är PSK (Pingstförsamlingarnas skol- och kursverksamhet) som blivit beviljade starten av en ny folkhögskola.
– Det är mycket roligt att vi får möjlighet att starta Vinga folkhögskola och på detta sätt bidra till att bygga det goda samhället och med vår kristna utgångspunkt forma en god och kreativ lärandemiljö, säger Ulrik Josefsson, verksamhetsledare på Pingst Utbildning.
Verksamheten kommer att bygga på de kurser som Pingsts övriga folkhögskolor redan bedriver i Göteborg. En egen folkhögskola i regionen innebär ökade möjligheter att samverka regionalt och utveckla arbetet.
Vinga folkhögskola kommer att samarbeta nära med Pingsts lokala församlingar i regionen och med övriga aktörer inom både folkhögskolor och myndigheter. Den officiella starten av skolan sker vid halvårsskiftet 2018 men planering och verksamhet är redan i full gång.