Sommarkurs på Furuboda Nu har anmälan till årets sommarkurs på Furuboda i Skåne öppnat. Sista anmälningsdag är 3 april.
Gunilla Gustafsson läser bibeltexterna och Tigleth Malkey predikar i dagens radiogudstjänst från pingstförsamlingen i Karlshamn. Foto: Linus Jönsson

Gunilla Gustafsson läser bibeltexterna och Tigleth Malkey predikar i dagens radiogudstjänst från pingstförsamlingen i Karlshamn. Foto: Linus Jönsson

Radiogudstjänst från Karlshamn

Dagens radiogudstjänst i P1 Sveriges Radio sänds från Karlshamns pingstförsamling. Predikant är Tigleth Malkey som är riksevangelist för Pingst.

Gudstjänstens tema är Kom hit upp och predikan utgår från Uppenbarelseboken 4:1-2 och handlar om ett himmelskt perspektiv som kan ge tröst.
– Genom Guds nåd fick Johannes se paradiset, himlen. Han fick se tronen och han hörde hur änglar talade, hur martyrer vädjade inför Fadern, han hörde lovsången och hur serafer sjöng, han såg pärlliknande dörrar, gator av guld och kristallklart vatten. Han hörde ljuden, såg färgerna och kände smakerna av himlen.
Ur Tigleth Malkeys predikan:
– Det han (Johannes) såg var inte något i hans fantasi, utan han togs till en fysisk plats, för himlen finns på riktigt. Himlen är därmed inte en sentimental dröm, det är inget sinnestillstånd och något prästen hittar på för att trösta människor som sörjer.
– Om himlen inte är sann, då vore hela Bibeln en lögn.

Församlingens föreståndare Stanley Karlman leder gudstjänsten och Gunilla Gustafsson står för textläsningen. För musiken står ett lovsångsteam med musiker och sångare.

Gudstjänsten sänds i P1 med start klockan 11.03 och går även att lyssna till i efterhand på webben eller i SR-appen.