Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

Bilden är en första skiss på hur entrén kan komma att se ut till den stora secondhand-butiken. Foto: PMU

PMU öppnar Sveriges största second hand-butik

PMU storsatsar under våren genom att öppna Sveriges största second hand-butik i Västerås, med en yta på 4 400 kvadratmeter. En ny butik öppnas också i Ängelholm.

Butiken i Västerås kommer att ligga mitt i Erikslund och blir därmed den första av PMU:s butiker att etableras i ett stort handelsområde med över 160 butiker och upp emot tio miljoner besökare per år. Enligt planerna ska den öppnas innan sommaren 2021. PMU Second Hand i Ängelholm öppnar under våren.

Den stora butiken i Västerås kommer drivas i samarbete med Västerås pingstförsamling och är ytterligare ett steg i visionen om att fortsätta utveckla uppdraget inom second hand. Sociala behov möts och utanförskap i samhället motverkas samtidigt som den globala fattigdomen bekämpas och man tar ansvar för miljön.

I en tid då behoven i världen växer sig allt större är det viktigt att planera långsiktigt och hitta flera sätt att bidra till biståndet, menar Mats Hillerström, verksamhetschef för PMU Second Hand.

– Vi på PMU ser detta som en fantastisk möjlighet att fortsätta vara med och utveckla secondhand-branschen genom att etablera butik i ett stort handelsområde. Det är bra för miljön och för västeråsarna. Intresset för secondhand ökar hela tiden och i samverkan med myndigheter och den lokala Pingstförsamlingen i Västerås kommer vi att kunna hjälpa människor som i dag står utanför den reguljära arbetsmarknaden in i arbete. Det känns väldigt spännande. Samtidigt får vi genom överskottet från försäljningen möjlighet att vara med och bekämpa den ökande fattigdomen och utsattheten i världen, säger Mats Hillerström.