PMU-medarbetare gäster i Nyhetsmorgon

I morse fanns PMU-medarbetarna Johanna Litsgård Lebourne och Maria Bard på plats i TV4:s Nyhetsmorgon. De talade om sexuellt våld och arbetet på Panzisjukhuset i DR Kongo.

I inslaget, som var cirka sju minuter långt, lyftes bland annat den holistiska vården som Panzisjukhuset erbjuder och att drabbade kvinnor och barn där och på kvinnohemmet Dorkas får en reell möjlighet att börja nya liv.
Omkring två miljoner kvinnor och barn i DR Kongo beräknas ha utsatts för sexuella övergrepp. Det sägs att det är farligare att vara soldat än flicka i landet.
Johanna Litsgård Lebourne vikarierar som redaktör för PMU-tidningen och har nyligen kommit hem från en resa till Bukavu. I programmet visades insamlingsansvariga Annelie Edsmyrs filmbilder från en operation på sjukhuset.
Maria Bard är påverkansstrateg på PMU med fokus på situationen i DR Kongo.
Se inslaget här: 

Fotnot: På Panzisjukhuset är dr Denis Mukwege chefsläkare.  Han finns ständigt på listan av nominerade till Nobels fredspris och har fått många olika internationella utmärkelser för sitt arbete för Kongos utsatta kvinnor och för att förhindra att fler drabbas.