Pingst och corona Information från Pingst med anledning av corona.

Pingstkyrkan i Södertälje utnyttjas av falska insamlare

Pingstkyrkans second handbutik i Södertälje har utnyttjats av falska insamlare, som lyckats få människor att skänka möbler och kläder. Församlingens föreståndare Sten-Gunnar Hedin tycker det är mycket tråkigt att kyrkans goda namn utnyttjas på detta sätt.

Det handlar om att en grupp svenska ungdomar försökt lura bland annat syrianer i Södertälje. Just bland dessa är Pingstkyrkans insamlingsarbete uppskattat.
Göran Ording, som arbetar i verksamheten, säger till Länstidningen i Södertälje att de oseriösa insamlarna inte bara utger sig att vara från Pingstkyrkan, utan att man också använder butikens gamla bil för att samla in saker. Sakerna som samlas in under falsk flagg säljs sedan på loppisbord, som inte alls har med Pingstkyrkans verksamhet att göra.
Second hand-butiken i Södertälje har som regel att man bara hämtar kläder och möbler om någon begärt det, så om någon kommer oanmäld till ett bostadsområde för att hämta saker i kyrkans namn finns det anledning att se upp.
Marita Takala, föreståndare för butiken som ligger i Viksängen i Södertälje, säger till Dagen.se att händelserna inte polisanmälts. Hon hoppas nu att information om hur man arbetar ska hindra människor att skänka saker till de falska insamlarna.