Pingstkyrkan i Gävle vill starta förskola

Pingstkyrkan i Gävle har lämnat in en ansökan om att få starta en kristen förskola med hälsoprofil. Förskolan är tänkt att ha 37 platser och ligga i Hedvigslund, där församlingen också vill bygga en ny kyrka.

I ansökan till Gävle kommun skriver man att förskolan är tänkt att ha en hälsoprofil som ska genomsyra hela verksamheten. Det innebär att man ska inrikta sig mycket på maten och den fysiska aktivitetens betydelse för hälsan, men även att man vill grundlägga barnens förståelse för natur och miljö. Verksamheten ska även vara inriktad på att skapa en förståelse för den kristna traditionen och ska följa läroplanen för förskolan. Kommunens kösystem ska användas och inga barn kommer att få förtur. Förskolan är tänkt att startas i augusti 2011.
Ä Det behövs fler förskolor i området, så vi hoppas på en god process och ett gott samarbete med kommunen, säger församlingens föreståndare Sven-Gunnar Hultman till Arbetarbladet.
Pingstförsamlingen i Gävle planerar att sälja sin nuvarande kyrkobyggnad vid Södermalmstorg och att bygga en helt ny kyrka, som också ska rymma idrottshall och seniorbostäder i området Hedvigslund. Principbeslutet är fattat i församlingen och nu är en arkitekt anlitad och en projektgrupp, som ska arbeta med den här frågan är tillsatt.