Pingst och corona Information från Pingst med anledning av corona.

Pingst ung-stipendier delas ut i Tillsammans-gudstjänst

I dag delar Pingst ung ut ytterligare två stipendier i kategorierna Pingst ung hjälte och Pingst ung mentor. Prisutdelningen sker i samband med eftermiddagens Tillsammans-gudstjänst i stora tältet på Lappis.

Pingst ung hjälte går till Simon Lindblom. Han får utmärkelsen för att ”med stort hjärta och engagemang betjänat ungdomarna i Vilhemina med omnejd”. Han beskrivs som ”en eldsjäl som begräftat de unga människorna genom uppmuntran och uppmärksamhet och sitt lätt att leva”.
Pingst ung mentor går till Kjell Arne Alvarsson, barnpastor i Lycksele, för att han under många år varit en trofast och uthållig ledare. I motiveringen står bland annat så här. ”Tillsammans med sina ledare har han producerat material och byggt upp församlingens lägerverksamhet på ett innovativt sätt. Många barn och ungdomsledare i regionen talar mycket gott om vad han har betytt, i stöd och uppmuntran för deras tjänst.”
Vid stipendieutdelningen kommer Pingst ungs vide ordförande Jenny Bergh att vara på plats i tältet.
Eftermiddagens gudstjänst kommer på ett särskilt sätt att fokusera det arbete som Pingst gör under namnet Tillsammans, det vill säga det arbete som handlar om att på olika sätt stödja relationer i bland annat äktenskap och föräldraskap, som leds av Cilla Stjernberg.
Under gudstjänsten kommer också ett offer att tas upp till Tillsammans.