Pingst och corona Information från Pingst med anledning av corona.

Piensoho lyfte svensk pingstmission

Centrala Afrika borde vara ett svenskt intresseområde på grund av att mer än två miljoner människor där tillhör kyrkor som grundats av svenska pingstmissionärer. Det sa pastor Niklas Piensoho, föreståndare i Filadelfiaförsamlingen i Stockholm, i sin predikan i gudstjänsten i Storkyrkan som föregick Riksdagens högtidliga öppnande.

Niklas Piensoho delade med sig av upplevelser från Panzisjukhuset i DR Kongo och talade sedan om ledarskap utifrån Jesus, vars inflytande på västerländsk är enormt, berättar tidningen Dagen.
– När han dog var han ensam och utfattig. Det enda han ägde var kläderna på kroppen. Han begravdes i en lånad grav. Trots det kan man med rätta säga att ingen armé som har marscherat, ingen politiker eller kung som har regerat, inga grevar, baroner eller fackföreningsrörelser har påverkat vår historia så mycket som detta enda enkla människoöde.
Niklas Piensohos menade att en ledare kan orsaka såväl värme som elchocker och han bad de församlade politikerna fundera över vilken typ av ledare de är.
Hans predikan mynnade ut i två punkter. Först, att alla har syndat och gått miste om härligheten från Gud.
– Det gäller för regeringskansliet, kungahuset, präster och biskopar, svetsare, taxichaufförer och civilingenjörer.
Det andra var att den som är fri från synd ska kasta den första stenen.
Den åtta minuter långa predikan avrundades så här:
– Jag tror på en Jesus som är både sanning och nåd. För Sveriges Riksdag och regering, för kungahus och för alla som bor i vårt land. Men också för Afrikas folk, och en hel värld som behöver uppleva ljus, värme och trygghet. Gud välsigne er alla i ert viktiga ledaruppdrag.

Fotnot: Niklas Piensohos predikans har spelats in av TV Inter och kan ses på www.dagen.se och www.tvinterplay.se