Pingst och corona Information från Pingst med anledning av corona.

PHV-läger på Bjärka Säby denna vecka

I eftermiddag börjar årets gemenskapsvecka på Nya slottet Bjärka Säby utanför Linköping för familjer med barn och ungdomar med funktionsnedsättning och för unga vuxna och vuxna med funktionsnedsättning.

Lägret pågår fram till och med lördag eftermiddag och har som grundläggande syfte att deltagarna ska få träffa andra i liknande situation, få tillfälle att samtala om livsfrågor och kristen tro och få uppleva gemenskap och ha trevligt tillsammans med andra.
På programmet står morgon- och kvällsandakter, bibelundervisning anpassad för olika åldrar och behov, samtal om människosyn attityder, relation, kristen tro med mera.
Det finns också tid för skapande verksamhet och friluftsaktiviteter som bad om vädret tillåter. På förmiddagarna träffas föräldrarna i en egen grupp och deltagarna i olika grupper utifrån ålder och behov.
Lägret arrangeras av Pingstförsamlingarnas Handikappverksamhet i samarbete med June folkhögskola och Sionförsamlingen i Linköping. De 60 platserna blev snabbt fulltecknade.
Under vecka 29 anordnar PHV ytterligare ett läger, då på Furuboda. Då finns det plats för drygt 40 deltagare och volontärer.