Pastorkonferensen startar i dag

I dag startar den nya pastorskonferensen för pingstpastorer. Den hålls på hotell Clarion Sign i Stockholm och pågår fram till onsdag eftermiddag. På programmet står dagar fyllda med bibelstudier, seminarier, processgruppsträffar, festkväll och gudstjänster.

I dag är temat Karismatiken, evangeliet och kyrkan, i morgon står Ledarskap i fokus och på onsdag Kärlek till ordet.
Konferensen inleds klockan 11, då pingstföreståndare Pelle Hörnmark kommer att tala om Pingst, karismatik och nya människor. I eftermiddag är det först storsamling, då evangelisation står i fokus, Talare då är Andreas Frankner.
Senare i eftermiddag har deltagarna möjlighet att välja mellan olika seminarier, som alla har bäring på dagens tema. I kväll är det dags för festkväll med middag och då talar dr Amos Young från Regent University, som bland annat forskat om skandinavisk pingstmission. Han leder också ett av eftermiddagens seminarier.
I morgon kväll flyttar pastorskonferensen till Filadelfiakyrkan för kvällens gudstjänst. Då kommer Pelle Hörnmark att predika på temat Budskap till landet. Birka Gospel finns med och sjunger.
För morgondagens bibelstudier svarar Ulrik Josefsson och Öyvind Tholfsen. Eftermiddagens seminarier behandlar gudstjänstfirande, samt tillväxtfrågor.
Onsdagen inleds med bibelstudium av Jack-Tommy Ardenfors på temat att tjäna Guds ord.
På eftermiddagen erbjuds seminarier kring Barn och unga, Socialt engagemang och Retorik.
Konferensen avslutas med en gudstjänst på onsdagseftermiddagen, som kommer att rymma förbön, lovsång och nattvard.
Ledningsgrupp för årets pastorskonferens är Daniel Alm, Andreas Ardenfors, Ulrik Josefsson, Tatta Lennartsson och Niklas Piensoho.
För deltagande i konferensen krävs medlemskap i Pingst pastor, som ersatt den tidigare förkunnargemenskapen.