Nya testamenten på olika språk erbjuds till församlingar

Församlingar som vill erbjuda Nya testamenten till immigranter på deras eget språk har nu möjlighet att kostnadsfritt beställa sådana genom Gideoniterna i Sverige. -Beslutet innebär en stort satsning utöver Gideoniternas normala arbete, säger direktor Olle Nordahl.

Beslutet att på det här sättet bistå församlingar har tagits efter att efterfrågan på Nya testamenten på olika språk växt kraftigt och kommer att gälla fram till maj nästa år.
Gideoniternas grundläggande princip är annars att enbart dela ut Nya testmenten till personer som inte på andra sätt kommer i kontakt med kristen verksamhet, men nu har man alltså bestämt att under en begränsad period utöka sin verksamhet till att också kunna erbjuda församlingar biblar.
Principen att aldrig ta betalt för en Bibel behåller man, vilket innebär att församlingarna inte kommer att behöva betala för de Nya testamenten man beställer, inte ens för frakten.
Erbjudandet gäller för de språk som Gideoniterna har tillgängligt i sitt lager.
Fotnot: Gideoniterna lanserar nu också internationellt en ny bibel-app, som kan erbjuda Bibeln på över 1100 olika språk.