Pingst och corona Information från Pingst med anledning av corona.
Samuel Klintefelt.

Samuel Klintefelt.

Ny rektor på Mariannelunds folkhögskola

Pastor Samuel Klintefelt blir från och med höstterminen ny rektor på Mariannelunds folkhögskola, en av Pingsts fem folkhögskolor.

Samuel Klintefelt har arbetat i flera olika församlingar och nu senast som föreståndare i Mälarökyrkan i Ekerö, en av Filadelfiakyrkans enheter i Storstockholm. Han är 52 år och har studerat teologi, är gift med Carolina och de har tre barn i skolåldern.
– Samuels mix av personlighet, kompetens och erfarenheter kommer passa mycket väl i arbetet och livet på Mariannelund. Vi är mycket glada över att han är beredd att gå in i detta ansvar och vi tror att Samuel har stora förutsättningar att både förvalta och utveckla Mariannelunds identitet och verksamhet, säger Ulrik Josefsson, verksamhetsledare på Pingstskolorna.
– Det känns spännande att gå in i denna tjänst. Det blir något nytt och utmanande, samtidigt som jag har många erfarenheter som möts i ett arbete som detta. Jag ser fram emot att tillsammans med kollegorna på Mariannelund fortsätta jobba med att utveckla bibelskolan och de övriga linjerna. Jag tror på internatet som en formande miljö och det känns väldigt roligt att få vara med att tillsammans med övriga folkhögskolor inom Pingst få arbeta med fortbildning och fördjupning. Tillsammans får vi verka för att på bästa sätt utrusta nästa generation.

Närmast handlar mycket om det praktiska med nuvarande tjänster som ska avslutas, hus som ska säljas och ett nytt boende hittas.
– Min fru Carolina som nu jobbar på PMU som kommunikatör kommer framöver att behöva hitta annan tjänst och barnen behöver få tid att landa i tanken på en flytt från skola, kompisar och vänner, säger Samuel.
Detaljerna för tillträdet kommer nu att utarbetas men planen är att Samuel Klintefelt ska tillträda till starten av nästa läsår.
Mariannelunds nuvarande rektor Jan Nilsson går i pension till sommaren.