Ny hemsida vill ge Jesus till barnen

I dag lanseras den nya hemsidan www.jesustillbarnen.se, som vänder sig till kristna föräldrar, barnledare och församlingsledare och är uppbyggd som en resursbank kring huvudrubrikerna Hem, Kyrka, Skola och Samhälle.

På den nya hemsidan finns också bok- och hemsidestips, forskning och statistik samt tips på utbildningar och inspirationstillfällen för barnledare. Det kommer också att vara möjligt att via sidan skicka in frågor till olika experter; barnpsykologer, barnpastorer, nätexperter och grundskolelärare.
Hemsidesprojektet har sitt ursprung i den nationella ekumeniska barnledarkonferens som för ganska precis ett år sedan arrangerades i Jönköping och samlade cirka 1 000 deltagare.
Då bildades ett nationellt söndagsskolnätverk, som fick i uppdrag att förvalta den vision som mejslades fram under konferensen, och som den nya hemsidan ger uttryck för.
Nätverket är också redan igång för planeringen av nästa allkristna barnledarkonferens, som ska hållas 6 Ä 8 mars nästa år, och precis som förra gången, i Jönköping.
Målet för sidan är detsamma som för konferensen; att uppmuntra och utrusta varandra för det som ingen klar själv; att ge Jesus och Bibelns berättelser till alla Sveriges barn.
– Vi tror och hoppas att den ska bli den självklara startpunkten för barnledare från hela Sveriges kristenhet när de behöver tips och inspiration för sitt lokala arbete, skriver styrgruppen för nätverket i ett pressmeddelande.

Fotnot: I styrgruppen ingår Marina Andersson och Carina Josefsson från Pingst.