Ny bok om Stanley Sjöberg

Pastor Stanley Sjöberg har genom åren både hörts och synts flitigt och väckt starka känslor. I dagarnakommer boken om honom ut, skriven av Birger Thureson. I Boken om Stanley Sjöberg får man följa hans livs historia, men också han åsikter och debatter han dragit igång.

Stanley Sjöberg föddes i New Yoruk 1936 och var bara 15 år när han började sin bana som evangelist, pastor och missionär. Som mycket ung verkade han i Pakistan som missionär, där habn blev hotad till livet.
När han som 30-åring arbetade tillsammans med Lewi Pethrus i Filadelfiakyrkan i Stockholm hamnade han i konflikt med honom, men de försonades och blev goda vänner.
Senare blev han föreståndare i Citykyrkan i Stockholm. Då protestinvaderade han och andra församlingsvänner porrbutiker i Klarakvarteren och fick stryk på köpet.
Under slutet på 60-talet och början på 70-talet tog han också strid mot extremvänstern och sades finnas med på deras dödslista.
Långt senare startade han Centrumkyrkan i Sundbyberg, som inte tillhör något samfund, och som blivit en tillflykt för kraschade kristna liv och nyfikna sekulariserade människor.
Birger Thureson berättar i boken om allt detta, men också om varför Stanley Sjöberg väckt så starka känslor där han dragit fram.
Boken om Stanley Sjöberg ges ut på Gospelmedia.