Norsk ledarkonferens samlade rekordmånga

När norska pingstledare nyligen möttes till konferens deltog rekordmånga. Mer än 1 100 personer, från tonåringar till veteraner, fanns med under dagarna som avslutades med en uppmaning att åka hem och bygga församlingar för de som ännu inte tror.

Det stora deltagandet markerade något nytt i norsk pingströrelse. Så många har inte varit med i en ledarkonferens på mycket längre. Innan alla skildes åt för att åka hem till sina sammanhang så uppmanade Sigmund Kristoffersen, ledare för pingstväckelsens ledarråd, deltagarna att vara radikala efterföljare till Jesus.
– Pingstpionjärerna var mer relevanta än vad vi är i dag. De planterade församlingar, startade socialt arbete, skapade sånger som var moderna och med sin tid, startade barnarbete, bibelskolor och fick fram kvinnliga ledare. Detta är en inställning som vi också bör ha i dag. Vi ska inte göra exakt samma saker som de gjorde, men inspireras av deras exempel till att göra nya saker, sa Sigmund Kristoffersen enligt Korsets Seiers nätupplaga.
Han menade att det viktigaste är att vara relevant för sin tid och att vara fylld med den helige Ande.
– Strömmen är fortfarande på. Lev ett radikalt liv i efterföljelse. Människor som prioriterar annorlunda är församlingarnas viktigaste resurs. Låt oss lägga undan den destruktiva självupptagenheten och i stället leva för ett högre, större syfte.