Manifestation mot rasism

I morgon genomför ett 40-tal organisationer i Rättvik en gemensam manifestation mot rasism på Torget i stan. Initiativet kom från studieförbundet ABF och Pingstkyrkan, Bilda studieförbund, Rättviks församling, stadens spelmans- och folkdanslag är några av dem som valt att delta.

- Jag upplever att många har ett behov av att prata, diskutera och göra något för att visa sin inställning för människors lika värde. Mycket av dessa reaktioner har väckts efter valresultatet då Sverigedemokraterna tog sig in i riksdagen, säger Anki Dåderman, ABF Rättvik till Dalarnas Tidningar.
– Jag hoppas och tror att fler än de 40 organisationer och företag ska vara med, fortsätter hon.
Manifestationen är politiskt obunden och de flesta tillfrågade har velat vara med, dock inte Moderaterna i Rättvik och Sveriges Pensionärers intresseparti.
Manifestationen sker i 5i12-rörelsens namn (en rörelse som startades av två unga flickor i Härnösand som en kamp mot främlingsfientlighet och rasism) och kommer framför allt handla om att människor träffas på torget för att samtala med varandra, men det blir också möjlighet för några att hålla kortare tal och lite musikunderhållning ska det också bli.