Pingst och corona Information från Pingst med anledning av corona.
Engla Ejdehage kröntes till Grännas Lucia i söndags.  På Luciamorgonen sänder SvT2 direkt från Luciamorgonen i Gränna kyrka. Foto: Ricard Hulteke

Engla Ejdehage kröntes till Grännas Lucia i söndags. På Luciamorgonen sänder SvT2 direkt från Luciamorgonen i Gränna kyrka. Foto: Ricard Hulteke

Luciamorgon från Gränna

När Sveriges Television i morgon bitti sänder Luciamorgon så är det från Gränna kyrka, och övningarna inför den har skett i stadens pingstkyrka, där också många av de medverkande barnen går i musikskola.

Lucia i Gränna anordnas sedan några år tillbaka som ett samarbete mellan Pingstkyrkan, Svenska kyrkan och Studieförbundet Vuxenskolan i staden.
Att man nu får möjlighet att direktsända evenemanget till en miljonpublik har självklart gjort repetitionstillfällena extra viktiga. De har alltså hållits i Pingstkyrkan i Gränna, där församlingen driver ett musikfritids, där 35 barn är inskrivna.
Marina Andersson, som är skolpastor och elevstödjare på Ribbaskolan, och medlem i Pingstkyrkan, är en av de drivande i Luciaarrangemanget.
-Vi ser det som ett sätt att  nå ut i samhället och möta en tradition utan att göra av kall på det vi tror på, säger hon.
Årets Lucia heter Engla Ejdehage och kröntes redan i söndags.
Luciamorgon sänds i SVT2 med början 7.00.