Pingst och corona Information från Pingst med anledning av corona.

LP-föreståndare hyllad i Karlskrona

Nu i veckan fick LP-verksamhetens föreståndare i Karlskrona, Jan-Eric Jarny, ta emot ett "Ovanligt-bra-stipendium" av Karlskronas Stadsbudskår.

Stadsbudskåren i Karlskrona delade för åttonde gången ut sitt ”Ovanligt-bra-stipendium”, en utmärkelse som ges till någon i kommunen som gjort något riktigt bra.
I år gick utmärkelsen till Jan-Eric Jarny, föreståndare för LP-verksamheten i Karlskrona och medlem i den lokala pingstkyrkan.
– De kom ut till vår kyrka för att dela ut stipendiet. Vi hade ordnat det lite festligt, vi bjöd på kaffe och visade runt. Det var verkligen jättetrevligt, berättar Jan-Eric för tidningen Dagen.
Han har jobbat inom LP-verksamheten i 20 år och varit föreståndare sedan 1997. I Karlskrona började man för 20 år sedan verksamhet i form av ett projekt tillsammans med kommunen.
Det handlade om att få ut människor som stod långt från arbetsmarknaden i arbete. Projektet blev så lyckat så det omvandlades till självständig verksamhet som än i dag får ekonomiskt stöd av kommunen.
– Vi har daglig verksamhet för killar och tjejer och män och kvinnor som har olika problem. Det handlar inte bara om alkohol och narkotika, det kan vara att man har det svårt i skolan och andra bekymmer, berättar Jan-Eric vidare för tidningen Dagen.
Utmärkelsen, i form av en check på 10 000 kronor, kom som en glad och uppmuntrande överraskning för Jan-Eric.