Live-kvällar på Instagram med Tigleth Malkey ända fram till jul

Pingsts riksevangelist Tigleth Malkey håller livesändningar på Instagram på tisdagar och torsdagar ända fram till jul. Gäster under Late Christmas Night Live är bland andra Sebastian Stakset, Pedro Skåre och Isaac Kiese Thelin.

För första gången satsar Pingst på IG-Live två kvällar i veckan klockan 21.00 under december med Tigleth och vänner. Vi får möta spännande gäster och det hålls viktiga samtal och roliga utmaningar. I centrum står julens budskap om Jesus.

– Syftet är att sprida värme och skapa ett forum dit människor kan höra av sig i en tid med många begränsningar. Vi vill visa att detta är ett konto där vi pratar om riktiga och seriösa saker men också att vi är människor med humor som tycker om att skratta, säger Tigleth Malkey. Varje sändning avslutas med bön.

Den första livesändningen hölls igår tisdag, då Ellen Lorentzon, ungdomspastor i Skövde Pingst medverkade på temat självbild. Det  tävlades  också om den fulaste jultröjan för att med glimten i ögat knyta an till behovet av att synas och få bekräftelse.

– Vi fick stor respons från tittarna, med ett ständigt flöde av kommentarer och många nya följare, berättar Tigleth Malkey.

På torsdag den 3 december medverkar rapparen och evangelisten Sebastian Stakset utifrån temat Från mörker till ljus. Nästa vecka gästas studion av Pedro Skåre som är expert på memes och delar med sig av roliga klipp för att landa i ämnet perfektionism. Trion Lin D sjunger lovsånger.

En annan känd gäst som medverkar i december är fotbollsspelaren Isaac Kiese Thelin, Malmö FF. Samtalet kommer att röra sig kring hur vi tar med oss Jesus till just det sammanhang där vi själva befinner oss.

– Genom de skilda teman som vi tar upp vill vi visa på bredden i Kristi kropp och att vägen till tro kan se olika ut. Vi hoppas att många ska inse att vi är sköna människor och att kyrkan kan vara något även för dem. Vi vill också utmana redan kristna att ta sin tro ett steg vidare, säger Tigleth Malkey.

Det bästa från varje livesändning läggs senare upp på Pingsts instagramkonto @pingstsverige, så att man även i efterhand kan kommentera, dela och ta kontakt via DM för fortsatta samtal.