Läs senaste upplagan av Tidningen Pingst här Läs mer

Marielle och Cassandra Larsson

Låt om våld i nära relationer släpps på Internationella kvinnodagen

Marielle och Cassandra Larsson släpper den 8 mars en låt och musikvideo om våld i nära relationer. Detta är ett samarbete mellan LP-verksamheten och Heart of Evangelism och låten har skrivits tillsammans med Sebastian Stakset och Kenneth Lillqvist.

Låten som heter Sönder, släpps idag på Internationella kvinnodagen i förhoppning om att den ska bli ett uppvaknande och leda till igenkänning och påminnelse om att kärleken är god.

Marielle Larsson arbetar för LP Grow, som tillsammans med församlingarna verkar drog- och alkoholförebyggande i ungdomsvärlden. Så här säger hon om låten:

– Låten handlar om våld i nära relation. Att den personen som blir utsatt för våldet, som kan se väldigt olika ut, kan känna det som att det inte finns någon väg ut. Att varje andetag gör ont att andas för att det känns som att luften har tagit slut. I dessa relationer kan den utsatte ställa sig frågan ”ser du inte att jag går sönder”?

I låten kommer budskapet om kärlek in. Att kärleken är god. Att man ska få vara trygg i sin relation. Det som bland annat inte hör till är: rädsla, krossat glas, höga skrik och hårda slag.

– Det är aldrig försent att komma ur en destruktiv relation. Det är aldrig försent att sluta slå, nedvärdera, vara hotfull. Det finns alltid hopp för varenda människa. Oavsett hur livet ser ut, säger Marielle.

Hon berättar att kvinnor redan när den första teasern släppts börjat höra av sig om att de varit i relationer med psykiskt och/eller fysiskt våld.

– Vi behöver möta människor där de befinner sig, med en massa hopp och kärlek, utan att döma. Vi behöver lyfta ämnet om våld i nära relation för det existerar överallt, det vill säga i alla samhällsklasser. Vi hoppas att låten kommer bli ett uppvaknade, igenkänning och en påminnelse om att kärleken är god.

Såväl låten som musikvideon har spelats in i Stockholm.

– Jag har själv gråtit mycket till låten, och även när musikvideon spelades in. Tårar för alla de som lever i dessa relationer och ännu inte hittat ut, säger Marielle Larsson.

 

Vill du hjälpa LP-verksamheten att göra skillnad för fler?

Skicka då en gåva via swish:

Swish: 9004896 (Ideella föreningen LP-verksamheten)

Meddelande: Sönder