Anmäl dig till Pingst Ledare 2020!
Maria Gustin Bergström håller i Allsång på Lappis och konsertkvällar på Nyhem.

Maria Gustin Bergström håller i Allsång på Lappis och konsertkvällar på Nyhem.

Läsarsångsstipendium till Maria Gustin Bergström

I lördags fick Maria Gustin Bergström, pastor med ansvar för musik och kreativitet i Pingstkyrkan i Linköping, ta emot årets stipendium från Lennart Magnussons stiftelse för läsarsångernas bevarande. Stipendiet delades ut under en allsångskonsert i församlingens kyrka Cupolen.

Under den gångna helgen var det stadsfest i Linköping och Sionförsamlingen passade då på att ordna flera allsångstillfällen. Och på lördagskvällen skedde stipendieutdelningen. Stipendiet går till en artist som som bevarar det kristna kulturarvet i allmänhet och läsarsångtraditionen i synnerhet. Förra året fick Samuel Ljungblad ta emot priset.
Maria Gustin Bergström är civilingenjör som de senaste två åren jobbat som pastor med ansvar för musik och kreativitet i Sionförsamlingen Linköping vid sidan av en deltidstjänst som universitetsadjunkt.
Musiken har alltid varit en viktig del av hennes liv. Hon har gett ut tre helt egna skivproduktioner och en fjärde är på gång till våren.
– Jag blev väldigt överraskad och känner mig glad, hedrad och tacksam. Framför allt känns det som uppmuntran, att andra känner att det jag gör har betydelse, kommentar Maria till tidningen Dagen.