Lapplandsveckan prisad

Lapplandsveckan har fått Årets mediepris av Lokaltidningen i Lycksele.

Konferensen Lapplandsveckan hålls i Husbondliden utanför Lycksele varje år i början av juli och samlar mellan 10 000 och 15 000 besökare under en vecka. Nästa år kommer konferensen att fira 100-årsjubileum.
I motiveringen till priset sägs att konferensen är en av Lycksele kommuns mest etablerade arrangemang och att arrangörerna under senare år investerat rejält i campingen och programmässigt satsat mycket på barn och ungdomar. ”Att denna vecka betyder mycket för Lycksele kommun, inte minst handeln, är ställt utom alla tvivel”, står det bland annat i motiveringen.
– En jätteuppmuntran för alla oss som är inblandade, säger Jörgen Fahlstedt, ordförande i föreningen Lapplandsveckan till tidningen Dagen.
Mediepriset delas ut av Lokaltidningen som täcker Lycksele, Storuman, Dorotea, Sorsele, Vilhelmina och Åsele.
Lapplandsveckan, eller Lappis i folkmun arrangeras Pingst i Lycksele, Smyrna Knaften, Vindelådalens pingstförsamling, Filadelfia Blåviksjön ocht Filadelfia Norrbyberg. Men samtliga Norrlands pingstförsamlingar är inblandade på ett eller annat sätt. Inte minst genom frivilliga praktiska insatser av olika slag.
– Det är roligt att pingstförsamlingarnas arbete uppskattas i samhället. Jag tror att allt det engagemang som görs betyder mycket för det allmänna välmåendet i vår bygd, konstaterar Jörgen Fahlstedt vidare.