Pingst och corona Information från Pingst med anledning av corona.

Lankesisk pingstkyrka drabbad av Påskdagens terrorattack

En av de kyrkor, som drabbades av påskdagens terrordåd på Sri Lanka, är del av en rörelse som Pingst i Sverige och bland annat Smyrnaförsamlingen i Göteborg varit med och grundat och samarbetar med.

I East Coast Zion Church i Batticaloa dog minst 28 personer, varav många barn, då en bomb detonerade precis när söndagsskolan var på väg att avslutas och gudstjänsten skulle börja.
– Enligt den senaste informationen jag har fått är det 14 barn och 14 vuxna som har dödats i attacken, säger Jacob Ratnam, ledare för pingströrelsen Fellowship of Free Churches, FFCSL, till TT.
Han var själv inte på plats när dådet inträffade och har inte kunnat ta sig dit på grund av det utegångsförbud som nu råder.
I stället har han fört intensiva telefonsamtal med drabbade och med sjukvården.
– Vi har fortfarande många på sjukhus som vi inte har kunnat identifiera eftersom deras kroppar är så brännskadade.
– Alla bär på väldigt djup sorg och är oroliga men vi kommer att ta oss igenom det här. När kyrkor bränns och kristna utsätts för attacker gör det oss bara starkare. Vi kommer att ta hand om de skadade och bygga upp kyrkan igen, säger Jacob Ratnam.

Tidigt på påskdagsmorgonen kom de första rapporterna om attackerna i Sri Lanka. Sex bomber utlöstes under ett snabbt förlopp och två timmar senare följde ytterligare två bomber. Attackerna hade kyrkor och hotell som mål.
Sent på söndagen desarmerades även en rörbomb i närheten av en flygplats i Colombo, enligt Sky News.
Bomberna har resulterat i mer än 300 dödsoffer och därtill är många fler svårt skadade.

Daniel Alm talade under helgen med Jacob Ratnam, och framfört kondoleanser från den svenska pingströrelsen och löfte om förbön och stöd.
”Vi kommer att hålla kontakt för att se vad vi kan bidra med i situationen som uppstått. Pingst, Pingstkyrkan Edsbyn och Smyrna Göteborg bär ett särskilt ansvar för Sri Lanka. Tillsammans med flera andra svenska församlingar och missionärer som arbetat och arbetar på Sri Lanka, har vi många relationer i den lankesiska rörelsen med omkring 25 000 medlemmar”, skriver Daniel Alm på sin Facebooksida och fortsätter:
”Den kristna kyrkan är under attack och förföljelse. Men den kristna kyrkan är inte en upprorsrörelse. Vi är en uppståndelserörelse. Döden och dödandet ska aldrig få sista ordet. Vi ber om frid i hjärtan och kraft att agera i fred. Vi sätter vårt hopp till honom som själv besegrat döden. Frid över de som påskdagen 2019 fick sätta livet till.”