Pingst och corona Information från Pingst med anledning av corona.

Laila Westersunds scenkläder auktioneras ut på second hand i Trollhättan

Pingstkyrkans second hand-butik i Trollhättan kommer i dag att hålla en annorlunda auktion då artisten Laila Westersunds scenkläder kommer att ropas ut. Gamla artistvänner till Laila kommer att finnas med på auktionen, däribland Inger ”Pippi” Nilsson.

Trollhättebon Laila Westersund avled i februari efter en tids sjukdom. Revystjärnan blev 68 år. Hon kallades ”yrvädret från Trollhättan”. Hon var en sprudlande sångerska och skådespelerska som uttryckte livsglädje och humor på scen. Nu ska bland annat hennes scenkläder och annan kuriosa att säljas.
I samband med auktionen uppmärksammas Laila Westersunds minne genom sång och musik. Flera artistkollegor kommer att finnas på plats. En av dessa är Inger Nilsson, som kommer att visa upp Lailas kläder när de auktioneras ut.
Inkomsten för själva auktionen går till Stallfåglarna, en förening för artister. Men all försäljning i butiken går denna dag till PMU:s humanitära arbete på Afrikas Horn och de som drabbats av torkan.
Second hand-butiken och PMU har fått möbler och annat lösöre från Laila Westersunds bohag som kommer att säljas i butiken.
Auktionsutropare blir PMU:s second hand-konsulent Stefan Lindberg. Auktionen hålls i Pingstkyrkans second hand på Kardanvägen med början klockan 12.00.