Konserter för hemlösa med Michael Ruff

I dag inleder LP-verksamheten och Göteborgs Räddningsmission en gemensam konsertturné till förmån för de hemlösa. Artisten Michael Ruff från Hawaii är huvudattraktion och kommer att sjunga med lokala körer på varje plats som får besök.

Sammanlagt kommer nio platser att få besök och på varje ställe har församlingens och ortens egna körer bjudits in att vara med och sjunga tre låtar tillsammans med Michael Ruff. På varje ort kommer körer på mellan 70 och 120 personer att medverka. Alla konserter kommer att vara gratis, men förhoppningen är att besökarna ska bidra generöst till den insamling, som kommer att göras under varje konsert.
– Många svenskar har det själva så bra och glömmer bort att det finns andra som lever i utanförskap. Genom konserterna vill man sprida kunskap och samla in pengar, säger Henrik Orrbeck, som är kontaktperson för Räddningsmissionen i Göteborg.
Pengarna kommer exempelvis att användas till kaféverksamhet, installation av duschar och personal till stöd för de hemlösa.
– Det är första gången Räddningsmissionen gör en så stor satsning tillsammans med LP-verksamheten, säger Henrik Orrbäck.
Michael Ruff är en känd och respekterad musiker och bandledare, som bland annat varit kapellmästare åt Michael Jackson, Lionel Ritchie, Chaka Khan och Ricki Lee Jones.
För några år sedan kom han till tro på Jesus och använder nu sin musik i tjänst för Gud på olika sätt. Eftersom hans egen bror dog hemlös på en gata i Boston, känner han varmt för de hemlösas situation.
– Att en känd artist som Michael Ruff deltar i detta projetk har gett gehör från profant håll. Skivbolag och och skivbolagsfolk har på olika sätt velat engagera sig i konserterna, berättar Henrik Orrbeck.
I kväll är det konsert i Köpenhamns Kristna kulturcenter och i morgon är det dags för Europaporten i Malmö. Konserter kommer också att hållas i Pingstkyrkan Linköping, 15 /2, Pingstkyrkan Västerås, 16/2, Pingstkyrkan Örebro 17/2, Stockholm 18/2, Smyrnakyrkan i Göteborg, 20/2 och i Nimbuskyrkan på Öckerö, 21 /2.