Kaggeholm samarbetar med mediecenter i Alexandria

Inför medieklassernas årliga reportageresa har Kaggeholms folkhögskolas medielinje inlett ett samarbete med ett mediecenter i Alexandria, som också är en av Ibra Medias samarbetspartner. Skolan får hjälp med teknik, boende och framförallt kunskap på plats.

- När man åker på reportageresa är kontakterna på resmålet avgörande för att man ska lyckas. Här har vi ett oslagbart kontaktnät, säger Johanna Lebourne, kursledare för medieutbildningarna på Kaggeholms folkhögskola.
Under en dryg vecka är elever från journalistutbildningen och TV-produktionslinjen i Alexandria. Resan ingår som ett moment i kursen utrikesjournalistik. Inför resan har kursdeltagarna jobbat med att hitta personer på plats som de sedan ska träffa och intervjua.
– Det är viktigt att leta reda på intervjupersoner innan resan för hinna göra sina reportage. Vi har fått värdefull hjälp av dem på centret, säger Johanna Lebourne.
Under den dryga vecka som reportageresan pågår ska kursdeltagarna på TV-produktion göra filmer på upp till 15 minuter. Det är lång tid i TV-sammanhang.
– Visst är det tajt, men så är det ofta när man är ute på resor och ska jobba. De som går journalistik ska skriva minst två texter, helst fler. De har det ganska svettigt de med, säger Johanna Lebourne på plats i Alexandria.
Kursdeltagarnas resdagbok går att läsa på www.kaggeholm.se