Pingst Pastor 13 januari Läs mer

Kaggeholm får ny rektor

Nu är det klart vem som blir ny rektor på Kaggeholms folkhögskola. Clas Newman, i dag rektor på den internationella grundskolan Atlasskolan börjar det nya jobbet från och med 1 augusti. Han efterträder Per Håkansson, som går i pension.

- Vi är väldigt glada över den här rekryteringen, säger Christina Hellström, ordförande i Kaggeholms styrelse.
Beslutet togs i förra veckan.
Sammanlagt hade ett 20-tal personer sökt tjänsten, som annonserades ut i januari. Fem personer kallades till intervjuer, men det stod snart klart att den person som bäst uppfyllde de krav som styrelse och personal specificerat i en profil inför nyrekryteringen var Clas Newman.
Han är 37 år, gift och har två söner. I botten är han grundskollärare i matematik och naturvetenskap, vilket han arbetat som ett tiotal år. Han har gått rektorsutbildning och även studerat på SALT och också varit verksam som pastor i sin hemförsamling Johanneskyrkan i Linköping, där han nu tillhör församlingsledningen.

Fotnot: Kaggeholms folkhögskola ligger på Helgö i Ekerö kommun väster om Stockholm och firar i juni 70 års-jubileum. Förutom allmän linje erbjuder skolan bibellinje, medieutbildningar i journalistik och tv, samt dans- och musiklinjer och en teamträningsutbildning.