Dynamic Vocals ger julkonserter till förmån för PMU:s arbete i DR Kongo. FOTO: FRIDA SCHÖLD

Dynamic Vocals ger julkonserter till förmån för PMU:s arbete i DR Kongo. FOTO: FRIDA SCHÖLD

Julkonserter för Kongo

Dynamic Vocal, Bengt Johansson och Nils Börge Gårdh med konceptet En Sång och Glädje, tillsammans med kända artister, ger under december konserter till förmån för PMU:s arbete i DR Kongo.

A capella-gruppen Dynamic Vocal är kända för sina lite annorlunda konserter, där de på ett lättsamt sätt förmedlar julens budskap. Årets julkonserter sker i samarbete med artisten och låtskrivaren Bengt Johansson. Han är en av Sveriges mest välkända kristna artister och sångförfattare och repertoaren består av en blandning av nyarrangerade sånger från Johanssons julskiva ”När natten blev ljus” och Dynamic Vocals julrepertoar.
– Det känns fantastiskt roligt att få ta sig an Bengts sånger och att då och då få blanda in fler instrument än bara rösten, säger Natalie Lund från Dynamic Vocal.
En Sång Om Glädje samarbetar också med PMU under julens konserter. Under ledning av Nils Börge Gårdh, får Tranås och Stockholm besök av kända artister. Konserterna kommer att bjuda på svängig julmusik varvat med intervjuer och djupa samtal med medverkande sångare och musiker.
– På våra konserter blir det mycket sång, musik och glädje. Julstämningen står på topp, det ser Gladys del Pilar, Cilla Hector och gospelkören The Masters Voice till, säger Nils Börge Gårdh.
Under julkonserterna lyfts PMU:s arbete och i år går medlen till julkampanjen ”Besvara hatet med kärlek”, som bland annat stödjer arbetet på Panzisjukhuset i DR Kongo, där årets fredspristagare Denis Mukwege är chefsläkare.
Här uppträder Dynamic Vocal och Bengt Johansson:
8/12 Borås, Korskyrkan
15/12 Tumba, Pingstkyrkan
16/12 Uppsala, Korskyrkan

Här turnerar En Sång Om Glädje:
12/12 Tranås, Brunnsparkskyrkan
19/12 Stockholm, Stefankyrkan