Jätteintresse för barnledarkonferensen

I kväll startar den ekumeniska barnledarkonferensen "Jesus till barnen". Över 1 400 personer, inklusive volontärer, deltar i helgen, som hålls i Jönköping.

Alla storsamlingar hålls i Pingstkyrkan och på öppningsmötet i kväll predikar Egil Svartdahl. Senare i kväll blir det Taizémässa i Sofiakyrkan, där Tojje Wirén och Lena Maria Klingvall medverkar.
I morgon inleds programmet redan klockan halvnio med bön och lovsång och därefter följer samlingar under rubrikerna Ledd för att leda, Rustade för utmaningen och Children Can Ä the Potential of Children.
Efter samtalsgrupper i bänkarna följer så möjlighet för deltagarna att välja tre olika workshops ur ett stort smörgåsbord av ämnen, till exempel Kristet föräldraskap i världens mest sekulariserade land, Barnets andliga utveckling, Barn och bön, Barn i behov av särskilt stöd, Safari i materialdjungeln: så hittar du materialet som passar din barngrupp bäst och Kroppen som instrument, Scouting på kristen grund, Kyrka och idrott Ä problem eller möjlighet? och Barnverksamhet i det mångkulturella Sverige.
Klockan 19.00 i morgon kväll anordnas ett panelsamtal med samfunds- och organisationsledare och sen följer kvällsmöte med Niklas Hallman, Lennart Henricsson och Anette Axelsson.
Innan konferensen avslutas med en gudstjänst för alla åldrar får deltagarna chansen att delta i ytterligare en workshop på söndagsmorgonen.
Delar av konferensen kommer att spelas in och läggas upp på www.ledarkonferens15.konferenspasset.se/start/
Konferensen är ekumenisk och arrangeras i ett samarbete mellan ELM Syd, Evangeliska Frikyrkan, Equmenia, Frälsningsarmén, King`s Kids Sweden, Pingst Jönköping, Pingst ung, Livets Ord, Salt, barn och unga i EFS, SAU och Youngsters.