Invigning av LP-kontakt i Helsingborg

I lördags var det högtidlig ingivning av den nya LP-kontakten i Helsingborg, som varit igång sedan årsskiftet. Under den första månaden 300 personer haft kontakt med verksamheten, som håller till i Pingstkyrkans lokaler på Bollbrogatan.

Ä Vi fikar, berättar våra historier och hjälper till i kontakter med myndigheter och arbetsförmedlingen, berättar Peter Klang för Helsingborgs Dagblad.
Han har själv 30 års missbruk bakom sig och vet alltså vad han pratar om. Han är medlem i Pingstkyrkan och nu den ende anställde på LP-kontakten. Till sin hjälp har han dock ett team med frivilligarbetare på sju, åtta personer. Verksamheten sponsras av församlingens second hand-butik.
LP-kontakterna är en rikstäckande verksamhet som finns på många orter. Syftet med dem är att försöka hjälpa dem som vill ta sig ur sitt missbruk, men minst lika viktigt är det förebyggande arbetet.
– Jag ska ut på skolor och föreningar och föreläsa, och träffa Rotary, företag och organisationer och knyta kontakter, säger Peter Klang.