Ingvar Carlsson lunchar i Pingstkyrkan, Södertälje

I dag kommer förre statsministern och s-ledaren Ingvar Carlsson att luncha i Café Humlan, som drivs av Pingstförsamlingen i Södertälje. Lunchen har tillkommit på initiativ av förre pingstledaren Sten-Gunnar Hedin, som numera är tillförordnad föreståndare för pingstförsamlingen i Södertälje.

Sten-Gunnar Hedin har bjudit in representanter för alla riksdagspartierna till sopplunch på församlingens Café Humlan för att samtala om ideologi och värderingar.
– Jag vill ge riksdagspartierna tillfälle att presentera de bakomliggande ideologiska drivkrafterna – och inte tala om sakpolitiska detaljfrågor, säger Hedin till Dagen.se. Det blir inte fråga om debatt, inte ens utfrågning, utan enkla samtal i lugn och sansad ton.
Längre fram kommer förre folkpartisten och förre kulturministern Jan-Erik Wikström att medverka , liksom finanslandstingsrådet i Stockholm CatharinaÄElmäster-Svärd, moderaterna.
Sten-Gunnar Hedin hoppas också att Alf Svensson, kd, ska komma. Han vet inte ännu vilka politiker som kommer att representera Centern, Vänsterpartier och Miljöpartiet.