Pingst Pastor 13 januari Läs mer

Homecomingfestival i Jönköping

I dag inleds den så kallade Homecomingfestivalen i Pingstkyrkan i Jönköping. Arrangörer är Svenska Homecomingklubben och tanken är att festivalen ska fortsätta hållas i augusti varje år.

Under festivaldagarna kommer sammanlagt sju konserter att hållas. Artister från USA, Sverige och Norge medverkar. Från USA kommer Lynda Randle, Marshall Hall, Collingsworth Family och Karen Peck & New River. De svenska medverkande är One Way Brothers , Gospel Stompers, Mikael Järlestrand och Pingsts symfoniorkester med solister, bland andra Carina och Urban Ringbäck. Southern Goseplkvartetten Vokal från Norge kommer också att medverka.
Som talare under festivalen medverkar pastorerna Urban Ringbäck och Tomas Sjödin, båda förknippade med TV-serien Minns du sången, som inspirerades av Homecomingmusiken.
Den första konserten hålls i kväll med start klockan 18.00 och sedan pågår festivalen ändra fram till söndag eftermiddag, då den avslutande konserten startar 16.30.
Söndagsförmiddagsgudstjänsten i Pingstkyrkan Jönköping kommer också att präglas av festivalen. Då medverkar Pingsts symfoniorkester, Urban och Carina Ringbäck och Collingsworth Family.
Företeelsen som kallas Homecoming har nu en 20 år lång historia och det handlar om så kallade Southern Gospel-musik med sångtexter som lyfter fram det kristna budskapet på olika sätt, exempelvis texter om Jesus som frälsare, inispirerar till bibelläsning och som är personliga vittnesbörd.
Den svenska Homecomingklubben har funnits i cirka tio år och har i dag över 1 000 medlemmar. Homecomingfestivalen har en egen hemsida, där det går att läsa mer om program och medverkande och tankarna bakom festivalen, www.homecomingfestivalen.se.