Pingst Pastor 13 januari Läs mer

Gospelhelg i Stockholm

I dag och i morgon fylls Stockholm av gospelsångare. Temat för årets Stockholm Gospel Festival är ”I have a Dream” och morgondagens välgörenhetskonsert i Filadelfiakyrkan är en hyllning till dr Martin Luther Kings tal, som han höll för 50 år sedan.

I dag är det fullt program i Kungsträdgården med gospelkonserter och olika aktiviteter i Kings tecken. På stora scenen kommer det att bjudas på fem timmar av gospel och det anordnas också aktiviteter för barn, prova-på-gospel, hålls samtal om människorätt och en jubiluemsutgåva av Martin Luther Kings självbiografi finns till försäljning.
Kördeltagare från Sverige, Finland, Lettland, Indien och Zambia deltar under helgen och repeterar med olika svenska och amerikanske dirigenter.
I morgon avslutas gospelfestivalen med en jubileumskonsert på temat ”I have a Dream”. Konserten, som hålls i Filadelfiakyrkan, hålls i samarbete med Stockholms stadsmission och entréavgifterna går till barn och unga som lever i hemlöshet.
Omkring 800 sångare beräknas medverka, liksom bland andra Louise Hoffsten och hiphopgruppen Pantetoz.
– Konserten är en hyllning till talet som Martin Luther King höll för 50 år sedan. Talet blev avgörande för gospelmusiken och för människors lika värde över hela världen Ä en kamp och en strävan som pågår fortsatt, säger Cedwin Sandanam, project manager och producer för Stockholm Gospel.