Snart dax för Pingst Rådslag 2021 Anmäl dig här

Golf för DR Kongo

Under devisen ”Slå ett slag för missionen” kommer även i år en golftävling att arrangeras. I år hålls den på Kungsängen GK den 5 september där överskottet går till Filadelfiaförsamlingen i Stockholms arbete för änkor i DR Kongo.

Det blir i år fjärde gången som en sådan här golftävling arrangeras. Tidigare år har intäkterna gått till Gakwende-hemmet i Burundi, där nu en stor del av behoven mättats.
I år kommer intäkterna alltså i stället att gå till ett arbete som Filadelfiaförsamlingen i Stockholm gör i DR Kongo, som framför allt riktar sig till änkor i landet. Dessa kvinnor blir mycket utsatta och deras trygghet rycks undan och de riskerar att hamna både i fattigdom och bli utsatta för övergrepp av olika slag.
I projektet ingår läskurser för dem som behöver det, hantverksutbildning och starta eget-kurser, hjälp till skolkostnader, undervisning om kvinnors och änkors rättigheter i samhället och fortbildning av ledare för att de i sin tur ska kunna ge dessa kvinnor bättre stöd.
Golftävlingen arrangeras i två klasser med start klockan 9.00 den 5 september och anmälningsavgiften är 600 kronor per person.
För mer information kring anmälan och tävlingen kontakta Ingemar Wahlström, kgi.wahlstrom@telia.com