Pingst och corona Information från Pingst med anledning av corona.

Gala för medmänsklighet

I går kväll anordnades ”En kväll för medmänsklighet - till stöd för Kurdistan och 1,5 miljoner civila på flykt” i Filadelfiakyrkan i Stockholm. Besökarna fyllde kyrkans drygt 2 000 platser.

Initiativtagare till galan var Mardin Hêja Baban, Sara Nurani och Michelle Kadir.
Ä Mediebevakningen var i början väldigt dålig. Situationen, som är akut, uppmärksammades inte tillräckligt. Människor blir mördade, våldtagna och förföljda. Det är en katastrof och det pågår folkmord på vissa platser, säger Mardin Hêja Baban till SVT.
Galan arrangerades i samarbete med Röda korset. Filadelfiakyrkan ställde upp med lokaler och personal utan kostnad, liksom alla uppträdande och medverkande. Robert Aschberg var kvällens konferencier. Lorentz, Ison & Fille, Petra Marklund, Simon Emanuel, Darin, Min Stora Sorg och Petter, var några av dem som uppträdde.
Syftet med kvällen var både att samla in pengar, främst till de drabbade yazidierna i Kurdistan, och att skapa medvetenhet kring situationen, som skapats av IS:s framryckning under sommaren.
Biljetterna till kvällen kostade 200 kronor, pengar som tillsammans med det som samlades in under kvällen, oavkortat kommer att gå till de drabbade.