Pingst Pastor 13 januari Läs mer

Flyttvecka i Sionförsamlingen i Linköping

Den här veckan är det stor flyttvecka i Sionförsamlingen i Linköping. På söndag möts församlingen i gamla kyrkan på Kungsgatan. Korset kommer att monteras ner och sedan blir det en korsvandring ända till nya kyrkan Cupolen, där gudstjänsten fortsätter.

I söndags hölls den sista ordinarie gudstjänsten i Pingstkyrkan på Kungsgatan. Då predikade Martin Tornell som var församlingens föreståndare när den kyrkan byggdes för 40 år sedan.
I kväll hålls ett seminarium på temat ”Detta har vi med oss Ä vad tar vi med oss”. Under ledning av Roland Videsäter och Björne Erixon kommer deltagarna få följa med på en resa i församlingens historia inför framtidens utmaningar.
Sionförsamlingen firar nu i höst också 90-årsjubileum och det är 40 år sedan lokalerna på Kungsgatan började användas och 80 år sedan den tidigare kyrkan byggdes.
I morgon och på torsdag hålls loppis i Pingstkyrkan, då alla inventarier som inte ska med i flytten är till försäljning. Det kan handla om bord, stolar, tavlor, porslin, nothäften med mera.
På lördag kväll blir det en stor festkväll i Cupolen, då det kommer bli många tillbakablickar på församlingens långa historia. Tomas Sjödin och Peter Halldorf kommer att kåsera om tiden de hade tillsammans som anställda i församlingen och också dela tankar om församlingen i dag och i morgon. Under kvällen serveras en festmiddag för dem som anmält sig.
Söndagens flyttgudstjänst inleds alltså i kyrkan på Kungsgatan med en tacksägelsestund för alla de välsignelser som församlingen fått uppleva genom åren. Därefter kommer korset att monteras ner och sedan kommer deltagarna vandra med korset i ett långt tåg till de nya lokalerna Cupolen, där gudstjänsten fortsätter och det också blir nattvardsfirande.

Fotnot: I början av året köpte Sionförsamlingen Cupolen, som i Linköping är känt som danspalats och konferensanläggning och som från början varit Folkets park.