Pingst och corona Information från Pingst med anledning av corona.

Filadelfiakyrkan i Holmsjö nedbrunnen

Natten till i lördags brann Filadelfiakyrkan i Holmsjö i Karlskrona kommun ned till grunden. Räddningsstyrkor från Karlskrona, Holmsjö och Eringsboda arbetade för att få kontroll över branden, men byggnaden gick inte att rädda.

Ä Det finns ingen naturlig brandorsak, och av utredningstekniska skäl har vi inlett en förundersökning om mordbrand. Vi måste göra det för att kunna genomföra en teknisk undersökning av brandplatsen, säger länsvakthavande polisbefälet Hans Nilsson till TT.
Ingen människa skadades i branden.
Pastor Ulf Sundkvist i Karlskrona pingstförsamling kommenterar branden bland annat så här i sin blogg:
”Jag har alltid hävdat att kyrka inte är byggnader, att Gud inte bor på något särskilt ställe. Kyrka, det handlar om människor, men idag rubbades cirklarna. Det klart platser och lokaler har betydelse. Där, i Filadelfia har människor fattat viktiga beslut, där har man mött sin Gud, tagit emot frälsning från Jesus och döps i vatten. Där har unga par vigs sina liv till varandra, lovat kärlek och trohet inför Gud. Där har andra begravts, familj, släkt och vänner tagit sitt sista farväl.
Det klart det sätter spår. Så kära Filadelfia Holmsjö. Vi känner med er och sörjer med er.
Men, ur askan och röken tyckte jag mig också känna ett slags hopp. Av detta blir det något nytt, av detta blir det något som berör och lyfter människor.”
Läs hela inlägget på: http://www.pingstkyrkankarlskrona.se/2013/08/holmsjo-filadelfia-en-askhog-med-hopp/